Saturday, December 13, 2008

"Astia e emo mama, de aia care se taie"

Incep epopeea unei zile de cacat prin scurta interactiune din intervalul Piata Romana-Victoriei cu o diada...diada doamna bine, in varsta, nepotica model.
Se pune in scena una bucata Alex, cu par proaspat spalat cu fes pe cap, ochelari care atrag fetitele de 10 ani, haine negre care ii displac lu buni si una bucata casti cu Rhapsody of Fire, care te fac sa ai ori de cate ori vrei tu un headbang, in fine.
Buni e o duduie la vreo 60 de ani cu mantou sintetic din perioada de aur a vanzatorilor ambulanti care aduceau haine de doi lei de la turci si le vindeau prostilor(pardon, oamenilor), in Romania.
Buni e data cu ruj roz, ca sa nu spun boita, si se cunosc inca urme dulci de saliva pe rujul proaspat intins pe botic.Are tocuri cum se purta de cand era ea hehe, gestionara la Spicu de cand primea "recomandatia" de la Tovarasul.
Isi tine strans de mana nepoata de aproximativ 10 ani...care va ajunge fata cuminte si care nu si o va pune pana nu va gasi un sot bun...si va avea copii multi si va avea ea grija de buni cand va fi mare...si buni o fi batrana.

Eu prins, de rapsodia mea, ma pun si am un headbang...cand colo?Butterfly effect.
Deodata, imi arunca o privire taioasa cucoana si ii da un cot lu nepotica:
"Vezi mama, astai E satanisti.Vezi ca se imbraca in negru?"
"Da, buni."(incuviinta copila de parca ar fi intrebat o :Iti place pilafiorul?Iti mai da buni o bucata de copanas?"
"Astia e drogati doamna...de aia care arata la PRO TV, sa ia dracu."(interveni caustic un nene ca de seama lui taica miu din dreapta...cu un deplin respect pentru duduia in mantou negru sintetic care mai arata si cu deshtu!(da, bis cu SH)Da ce credeati, ca se opreste aici?
"Domle, inainte nu era atatia drogati de astia, gunoaie de astea care se face atatea..."
"Eh...ce sa mai zicem...uita ti va si dumneavoastra hal de flacau"(nu va spun extazul pe care l am atins in mometul respectiv...ca sunt flacau intr un fel de hal..."..mai sa ating Nirvana si alta nu.

La care vine replica de final:

"ASTIA E EMO MAMA, de aia care se taie".
Fericit in plina glorie, am coborat la Victoriei in ploaie si miros de decembrie bucurestean.

1 comment:

Anonymous said...

Blogul tau e leacul meu pentru dorul de casa...citesc si mi se taie..pofta de mancare, bineinteles! le mai pictezi si tu in culori sofisticate, dar se mai gaseste si cate o bucata de adevar de care nu imi e dor!