Wednesday, October 15, 2008

Midgard


V-ati intrebat vreodata spre ce tind toate relele lumii?V-ati facut cruce candva cu stanga cand ati vazut potrivnica soarta cum cade in fata voastra si va cere 10 bani de arama?

Ei bine, daca ati suit Golgota si apoi ati sarit in abis,daca dragostea si prietenia blestemata au facut tabara comuna impotriva ostilitatii, atunci stiti ce vreau sa zic.

Este un loc in lumea asta maare, un loc numit Midgard, taramul care se afla intre Infern si Paradis, o lume pestrita, mijlocie, unde sperantele si visele capata forma ca mai apoi sa moara in anonimat...sa creada ca ultimele lucruri au fost uitate.

Corbul cel negru de mult a asteptat botul de cas pe care o vulpe prea beata i l-a luat laudandu i penele suverane...cand plictisit de viata descoperi cat ai si cat ai pierdut.

Daca ai pierdut o iubita, vei avea alta...daca ai pierdut o lume, vei construi alta in zori cu caramizi pe care doar tu le vei pune.Daca ai suferit, imbata te, desfraneaza te si nu te gandi la ce ar fi putut fi dar nu a devenit sa fie.

Daca ai plecat dimineata de acasa, sa te gandesti ca drumul poate fi foarte scurt, chiar daca te vei intoarce maine, pe aceeasi ulicioara noroioasa.

Midgard...hm, bucolicul amalgam de nazuinte spre care cu totii tindem si spre care ne indreptam vrand sa prindem viata...sau o avem deja?Speri sa devii intr un alt ev cat mai departat un quark plin de curaj care va pune umarul la faurirea noului Midgard?

Incepi azi, continua peste doua minute dupa ce vei fi inchis ochii si dupa ce ai vazut cate sunt demne sa le iei in seama, cate sunt bune, cate oneste, cate fatarnice si alunecoase!!Priveste omule, la ce devii, la ce ai sperat sa faci...cat ai reusit sa darami sau cat ai convins cu limba ta meticuloasa...priveste si zi-mi ca ma insel!Vezi Midgardul?Te asteapta, batran Adam...Vino si uita te in oglinda...esti in sevraj in sicriul lumii pe care ai supus-o repede ca o natura sa te injunghie cu dreptate si avant maestru.

No comments: