Tuesday, October 14, 2008

Luntrea de imprumut...


Habar nu am de ce muzica are o putere asa de mare asupra oamenilor...de ce are acest halo de curtezana neplatita la timp.
Habar nu am de ce trebuie sa ma supun regulilor ei...de fiecare data...cand vine in viata mea.
Habar nu am de ce ar trebui sa sper ca o pot cunoaste...cand mereu dimineata imi lasa aroma aceea de tutun imbibat in bere.
Gandurile ce trec peste nazuintele golfurilor sufletului sunt putine...well, putine pentru ca atat sunt adevarate...atatea putem cunoaste...din suflet vin tot atatea.
Nu ti s-a intamplat si tie?Sa strigi cu voce de negru sfumatto catre golful ala de doi lei...unde stau inecate refularile noastre...mirosind in aer parfumul de caramida incinsa.
Cimentul ramane sa vindece dar de cele mai multe ori trebuie sa stii ca ramane tot balastru caci sufletul mai are pana sa devina ciment.Sa te uiti peste golful sufletelor si ai sa vezi cata lume ve cunoaste...sa le faci cu man caci ei te vor vedea dar nu iti vor vorbi...sa iti dai jos doliul pe care il porti si sa te imbraci in gri.
Sufletele din golf au in stapanire luntrea aia care te-a adus pe aceatsa lume...ca atunci cand asculti psalmii pagani ai vechii Germanii...ca de exemplu Mirdin Half.Muzica transpune prin aerul ei de curtezana senzatia mortii si o face atat de dulce ca atunci cand dupa ce faci sex cu femeia iubita constientizezi ca oricand sufletul tau e al ei si numai daca ea vrea ti- poate da inapoi.Asculti urletele unor lupi rapanosi care au boturile sfasiate din cauza prea multului mercantilism...caci salbaticia e prozaica.
Sa vrei sa treci...ai nevoie de luntre unde un Charon obosit va veni la tine si iti va cere o linie.Sa tragi putin, atat cat ai bani...si pe urma te va urca la el in luntre...prea scumpa pentru gusturile noastre subrede ca sindrila caselor din campia Baraganului...
Sa nu ti fie frica de apa...pentru ca vei ajunge pe celalalt mal...unde vei descoperi ca nu ai pierdut un paradis dar ca ti s-a dat un mar oprit...un Jommurgand va veni sa te ademeneasca.
Vei da banii...mizerabilii de bani, nenorocitii bani, banii cei infami si scarbosi sa imprumuti luntrea...caci Charon ti-o va da...sa treci peste golful sufletelor pe malul celalalt unde vei fi doar tu cu tine intr o noua lume, suflet izgonit de acasa!Inoata.Inoata! Treci peste apa vietii!

No comments: