Wednesday, November 25, 2009

Lamurire...:





Heh...astazi vom clarifica, asa dis-de-dimineata de la 5:40 cat indica ceasul laptopului meu...un aspect, si anume discrepanta dintre aparenta si personalitate.Tocmai pentru a nu confunda marfa cu ambalajul...nu de alta.
Dar pentru asta, va trebui sa analizam mai intai personalitatea individului, si apoi acea "aparenta", de cele mai multe ori cu resorturi vadit estetice.Fara doar si poate ca personalitatea este cea care ne indeamna sa actionam intr-un anume fel, sa ne alegem hainele, sa vorbim intr-un anumit fel, sa gesticulam si sa ne alegem indivizii cu care ne inconjuram.(acum chit ca nu toti dintre domniile voastre simt aceasta nevoie de a fi inconjurati de un numar "x" de persoane necesare sau non-necesare, zic ca este mult mai bine sa recunoastem ca aceasta "inconjurare de indivizi", aceasta amestecatura de pleava este necesara...ca da bine, nu de alta).
Si nu ca te-ar arata ala si ala cu destu' pe strada(stiti ca la noi la Romanica e inca fain sa arati cu destu'...da na...mdea...)Ziceam si eu ca sa nu tac...deci nu ca te-ar arata, da asa zic eu ca-i mai bine.
Ca in functie de pleava asta numita generic "anturaj, prieteni, cunostinte, rude"...ne formam noi.De fapt vrand-nevrand trimitem un mesaj astora din jur prin ceea ce suntem...prin ceea ce indraznim sa fim, mai proeminent sau nu.Atunci cand trimitem acel mesaj stim sigur ca cineva il va primi, si acel cineva daca ne mai e si apropiat, i-auzi-na...nu va pierde onorabila sansa de a-si da cu avisu despre felul nostru de a fi.

Este bine sa luam in seama parerea astora din jur, pentru ca ne arata unde gresim, ce trebuie corectat, unde mai trebuie nivelat...de-asta le si starnim curiozitatea prin ceea ce suntem.Fiecare din noi reprezinta un sac plin de intrebari si fiecare dintre noi isi formeaza pareri in legatura cu "cel de langa"...Na, asta tine asa, de alteritate, de vecinatate...cum spunea si Levinas, "cel de langa noi trebuie sa ne inspire frica pentru ca nu stim exact la ce ne putem astepta din partea lui"...iar "cel de langa", vrea sa deie impresia ca este mereu informat...
Ei bine, nu e chiar asa intotdeauna.Eu unul fac altceva.M-am prins de ceva timp cum stau lucrurile cu personalitatea si mesajul pe care-l transmit celorlalti, si am decis sa adopt un comportament ludic, mda...ce, credeati ca mi-a trecut vremea?Neah...Am decis sa ma joc cu perceptiile...pentru ca intotdeauna oamenii judeca dupa aparente si generalizeaza, iar intr-un fund de epoca cum e cea in care a dat Neica Domnu sa ne ducem zilele, comportamente de genu dau cumva un aer trist, putrezit, scarbavnic de canalizare infundata...
Asa cum am precizat in randurile de mai sus, aparenta este rodul 100% natural si bio-ne-degradabil al personalitatii si al valurilor de idei ce ne traznesc zi de zi.

Studiu de caz:

1.Element al personalitatii-muzica(tine de preferinte):black metal, doom metal, death, grindcore, ska, reggae, viking metal, pagan folk, jazz, folk de toate tipurile, glam rock, punk, industrial, muzica triabala, muzica de meditatie, muzica populara de prin Dobrogea...si alte metale ce pot rugini mai vremelnic sau mai tarziu in timp.

2.Aparenta:ochelari patratosi, pantaloni daca se poate cu cat mai multe patratele si picatele, esarfa, fular whatever, camasi(cu patratele de preferat sau fara)...vedeti, am eu asa un simt al geometricului din cale-afara...uhm, bocanci din piele sau piele intoarsa(nu intotdeauna curati), tenisi, bascheti mai rar...palton(ca acu veni frigu) i-auzi na, pirsuri alea alea...hanorace mai rar, las loc complexului de camasa-vesta :D)...na, o tinuta de-a mea destul de casual, sau mai pe romaneste, ceva ce port io cam zilnic fie ca ma duc sa-mi iau de mancare la supermarket , fie ca merg la facultate, fie ca ies in oras asa , mai pe seara cand oricumn-aveam ce face in casa).

Iata cateva imagini care contureaza stilul meu vestimentar intr-o oarecare masura:















Ca urmare, am primit tot felul de remarci din partea mai ales a unor domnisoare care asociau stilul meu vestimentar(daca am vreunul)cu tot felul de actori, interpreti si trupe de indivizi cu care n-am absolut nicio legatura nici macar la nivel cognitiv, mai tarziu afland de la una din ele ca m-as incadra in noul curent "hipster"...in fine...sa dam play discutiei de mai jos care a avut loc undeva spre orele 10:30 ale diminetii...

Asadar:
eu: pai nu stiu, n-m incercat niciodata sa...ma manifest
ea: esti hipster...te-am ochit..ha!
eu: ...
ea: tre sa rec acuma na...te-am ochit...lasa ca si eu am ascultat Justin o perioada, da vad ca-n ultimu' timp s-a cam demodat...mai ales dupa despartirea de Cameron...
eu: ma depaseste...nu ascult Justin(that man is so gay on so many levels), doncha think so?
ea: uhm...i love him.Am niste colege la noi la banca si ele au ascultat...mai vorbim, asa ca-ntre fete.
eu: a!girl business..(dja incepusem sa rad)
ea: auzi...da io credeam ca esti asa cu pleata, cu tepi, cu pentagrame ca la HIM, stii tu...ca mi-ai zis ca esti cu metalu.
eu: da, si!?!App...HIM nu s taica metalisti.Aia numa cu Satana dupa ei nu-s.Aia i heartgram te rog frumos...simbol pentru pizdele nefutute de prin scoli.
ea: ce rau si ce vulgar esti...ntz
ea: de ce vorbesti asa?Na, credeam ca esti ca aia de da din cap...
eu: am avut si io pleata d-aia candva...acuma s zen...da nu stiu de ce iti imaginezi ca toti barbatii care asculta metal de dau in turbare trebuie sa adopte si un stil pe masura...
eu:rocku e ca o religie in genere fie spus...can you look beyond music?
ea: pai de-aia care au tricouri cu formatii...
eu:mah...si io am tricouri cu formatii...am cu Izegrim, cu Dimmu Borgir si cu Sonata Arctica dar acuma majoritar ori le port numai prin casa, ori pe la concerte, bodegi, partyuri de gen...ma-ntelegi.
eu:eu vad asta ca pe o religie, e ca si cum te-ai caca si ai afisa hartia cu care te-ai sters la cur la toata strada, sa vada mahalaua cat de bazat esti tu, ca sa n-aibe dubii Doamne Fereste ca tu te caci fuior...na, mai sunt si oameni constipati prin lume.Aia is invidiosi.
ea: hai ma...ce dreq ti-e greu sa recunosti ca na...Rihanna si Beyonce ascultam toti la un party...ti-am zis ca te-mbraci asa gen Johnny Deep, Justin, e bine ca te iei dupa ei...
eu: poate ma incadrez intr-un curent dar nu copii pe nimeni, sa stii...de ce as face-o?Ma simt un om plin de inspiratie...
ea: na, io credeam ca esti rocker.
eu: pai ascult si rock:imi place si dimmu si therion si bob marley, si ting tings si Gaga si Madonna si Alternosfera si Rammstein si Zdob si Zdub si Roxette si Burzum si Eluveitie si Amon Amarth si Natalia Serbanescu si Elena Roizen...nu stau sa insir tot...
ea: haide ma...al dracu om...ce, atata ipocrizie?
eu: de ce sunt ipocrit?
ea: ca nu rec k asculti si Justin si Rihanna..in o mie de poze ai palarie...
eu:tu esti prea fraiera sa mai imi pierd timpu,Dar pot sa te intreb ceva?
ea: shoot...hai jet...
eu: pot sa pun partea asta din disc noastra pe blog, s'il te plait?Reprezinti un model, un tipar despre care credeam ca este dat disparut...din pacate..
ea: lingea-m-ai.
eu: cu placere ...daca-mi oferi aceasta sansa
ea: bou
eu: in India vacile sunt sacre, so watch your words!noapte buna
ea: jet!mori, cretin nenorocit
ea: ipocritule

Asadar concluzie:printre noi mai exista inca oameni care nu stiu sa faca diferenta intre "personalitatea" unui om, adicalea cum e el cu sine, si "aparenta".Nu toti pletosii sunt rockeri, nu toate fetele roz sunt pitipoance, nu toti rockerii stiu sa scrie, nu toti manelistii sunt prosti, nu toti fanii Justin au palarie, nu toti oamenii cu palarie si pantaloni in carouri si esarfa la gat is fani Justin sau il imita pe Johnny Deep.Mai exista si oameni care nu se uita la filme..dah, io-s unu din aia.Imi duc cu cinste specia pe cale de disparitie mai departe.Daca ascult metale dubios de grele , asta nu ma-mpiedica sa mi placa sa ma mbrac ok, sa mi caut hainel cu grija si sa ma prezint intr-o maniera ce nu zgarie retina celor din jur...da na...traim in Rimania.
Mai exista specii de oamenii ca domnisoara de mai sus care inca nu stiu ca generlizarile sunt dusmane adevarului sau ca nu poti cunoaste oamenii incadrandu-i in tipare.Fiecare om se-mbraca dupa cum simte.
Animal Planet va multumeste pentru atentie.Tocmai ati urmarit un nou episod din Animal X.Rock on!

Si acum...piesa cu care rezonez din varii motive e cea a Ninei Hagen, iarasi o personalitate complexa, care a trecut nu demult la hinduism, o imagine de marca a muzicii de calitate si o voce de exceptie.Nina Hagen, pentru ca a stiut si am convingerea ca inca stie sa se joace cu aparenta.
There s always something more underneath the clothes we re wearing...Enjoy!





PS:am cautat varianta Ninei Hagen mai bine de 3 saptamani.Iat-o aici pentru dvs.Sper ca v-a placut.

2 comments:

Eci si Cami said...

stilul tau ? super !
salutari tie si cititorilor tai !

Alina Badura said...

Citit..placut..
Dar vaca e sacra in India..cu boul ce e de facut?..

Suntem diferiti, si multumim fortei supreme, oricare ar fi ea..