Saturday, January 22, 2011

Vara e in fiecare luna


"August e luna zeilor iar vara e rupta din vesnicie, pentru ca nimic nu se intampla vara", spunea David acum cateva zile.Eu as spune ca mai e luna zeilor si hei, vara e anotimpul zeilor.Ca atuncea traim si inflormi, cel putin asa mi se pare mie.
Mi-a ramas in minte expresia asta.Mi-am amintit de muntii verzi ai verii trecute, de berea blonda din halbele de plastic, de un oras frumos din lumea asta, de rauri si de inaltimi.
Am uitat sa ma mai ridic.Am uitat sa mi mai ridic privirea catre cer.Am uitat sa mai fiu eu.Dar nu asta conteaza.
Deodata, mi am dat seama ca e vara in fiecare luna.Am pretentia sa spun asta cu cat lunar, indiferent de anotimp trebuie sa fac ceva ca sa fie vara.Pana si consumul de fructe face iarna sa dispara pentru cateva momente.
Oamenii care fac sau care simt asta, dupa parerea mea au sufletul varatic.Nu e greu, nu?
Si oricum, ciudatenia perceptiei mele asupra timpului nu se rezuma doar la pastrarea spiritului verii cat mai mult timp ci si la dorinta de a amplifica anumite stari corelate cu anotimpurile:de exemplu iarna vreau sa plec in tarile calde din marea sudului, sa vegetez pe plaje unde gasesti cate o femeie care e dornica sa ti povesteasca la un suc de portocale drama vietii ei sau sa mananc orez cu fructe de mare si sa beau suc de ananas si vara vreau sa calatoresc prin regiuni racoroase si sa ma imbat prin trenuri.Ca nu de alta, dar trenurile duc catre desfranare.


Ciudat, nu?Asa ziceam si eu.

A doua jumatate a lunii mai e moartea mea.Literally.That s the period of the year i d 1000 times and some die for.

ps:Vreau sa fiu la momentul asta in bucuresti, sa fie 40 de grade afara, sa am multa lume faina in preajma, sa fie iulie, sa fie noapte, cainii maidanezi sa urle, io sa stau cu un pet de stejar in mana si sa arunc capace de plastic de la balcon, in timp ce alti doi trei oameni borasc pe tricou meu cu maiden.

1 comment:

denkamiko said...

welcome back, cu aceleasi ganduri ca ale mele