Tuesday, July 20, 2010

Calea catre Dumnezeu


Nu vreau sa fac teoria chibritului in postul de azi, nici sa aprind beculete stinse prin capurile muritorilor, insa vreau sa improsc asa zidul cuvioseniei cu parerea mea porno-schizo-satanica despre calea nealterata de a ajunge la Dumnezeu.
Daca in antichitate, in Valea Indului, cetatenii se adunau pe pajisti si pe ogoare sa cante, sa se imbete, sa arunce cu prafuri colorate si sa faca precum iepurasii pentru a ajunge la imitatia divina, mai tarziu a venit o chestie care poarta numele de Biserica si care a absolutizat abstractul care statea intre Dumnezeu si om.Omul, fiinta, a invatat asadar ca doar daca are o legatura stransa cu aceast lacas de cult, va putea ajunge la mantuire si se va putea realiza.Or, acei oameni din trecut aveau nevoie sa aiba trasata fina granita dintre bine si rau.
Da' in zilele noastre fiecare stie ce-i raul si ce e binele, sau ce se cade si ce nu.
Cum ii putem multumi lui Dumnezeu pentru ceea ce suntem, cum putem fi una cu puritatea de la inceputuri?Cum putem sti ca Jizas stie ca noi dorim sa-l avem aproape?

Exista la nivel de inconstient instinctul de oprimare al dorintelor, acela care practic ne atrage atentia ca uneori ce e mult e nociv.Dar stau si ma gandesc, Dumnezeu nu ar fi fericit cumva sa stie ca noi suntem impliniti si ca in nemarginirea fericirii noastre, noi ne apropiem de el?Dar nu ne putem apropia prin oprimare si cenzura.Isn't it?

Calea de a avea divinitatea in noi si aproape de noi, este practic dionisiacul, desfraul, nelinistea, gloata, framantarea, futaiul, orgia, dorinta de a elibera demonii inconstientului.
Practic, prin sfera sexuala sau prin acte sexuale repetitive, apropiem actul primordial al originii, al genezei.Dumnezeu ar fi fericit sa stie ca suntem impliniti, ca de fapt noi construim sau imitam de fapt crearea lumii.Lumea nu a aparut din neant, iar in concluzie de fiecare data cand avem la dispozitie sansa de a ne uni cu EA, stim ca EA, printrupul ei duce catre Dumnezeu.

De multe ori EA vede in noi pe Jizas, in timp ce noi cautam un prototip al Mariei Magdalena care doreste sa se elibereze pentru a se umple de divin.Spun asta pentru ca eu nu pot vedea sfera mistica fara sexualitate.Chiar si cand intru intr-un cimitir, fac conexiunea cu ideea de spirit, de fiinta, de unitate...iar fiinta are un caracter consumerist.

Pentru a ne deplasa consumam orice resursa.Sexul paote fi vazut ca o resursa pentru a ne apropia de Dumnezeu.In Yoga tantra, nici nu putem concepe o mai bun armonie cu Universul si o mai buna intelegere a vietii dupa moarte fara implicarea sferei sexuale.Ganditi-va numai la schimbul de energii si la fluxul universal.Ar fi o cretinitate sa ignoram legatura intre sex in sine si evidenta legatura in plan mistic pe care acesta o promoveaza.

Cand simtim iubirea, stim de fapt ca, este acolo, iubirea, vesnicul, EL si EA, entitatile creatoare, divine, sublime, perfecta unitate.
Ne eliberam, pentru a ajunge la modelul originar.Ne rugam la ceruri pentru a fi o singura fiinta, ne impreunam nu pentru ca avem nevoie carnala de a transfigura necesitatea, ci pentru ca dorim sa atingem divinul.

Cand facem dragoste, stim ca ne futem proprii nervi, cand ne futem stim ca dragostea lui Dumnezeu este deja acolo.

2 comments:

Melancoblegie said...

i agree
i agree
i agree

Anonymous said...

Am si eu niste idei din astea...

http://adicaeu.blogspot.com/2010/07/lectia-de-sex.html