Saturday, May 8, 2010

De ce trebuie sa fim nonconformisti vara.


Bineinteles ca treaba asta cu nonconformismul are in esenta ei oleaca de snobism, insa parca nu arunca iz pestilential de la 3 metri, astfel incat sa fie ceva imediat pus sub lupa atenta a unui behaviorist freak.Deci nu, nonconformsimul trebuie pus in evidenta.
Mie mi se pare cel mai propice, intervalul dintre mai si inceputul lui septembrie, adica perioada in care exista cele mai multe revolutii si greve hormonale in organism, in care acestia fac adunari repetate, ia zbieretele lor pot fi auzite fara ca noi sa deschidem pliscul, perioada in care temperatura urca cel mai mult in termometre, prin urmare si suprafata de piele expusa este cu mult mai mare, decat atunci cand frigul ne constrange sa purtam geci si pantalonasi lungi.Sa visam mai mult la drumuri de munte, la nopti in care ne depravam si la mari cu plaje unde putem fi noi insine.

Bine, ca mai gasesti anormali care poarta in cazul variantei masculine "teneshi" Converse pe gheata, sau camasi care expun pectoralii la 6-7 grade, ori in varianta feminina, pitzi care merg la munte ori pe zapada cu tocuri, isi expun buricul pirsat cu ceva ostentativ la sub 0 grade, ori se duc pe la solare in mijlocul iernii pentru a arata cool, asta e altceva.

Dar aici era vorba de oameni normali din punct de vedere fizic si psihic.Asadar, de ce sa fim nonconformisti mai mult vara decat in tot restul anului?
Pentru ca:

-vara mergem mai des la strand/balta/mare sa ne dspuiem si sa ne aratam cu ce ne-a dotat mama Natura mai mult, iar in functie de asta la o aroganta asa, mai merge o incursiune cu partenerul/a de sex opus.
-in functie de acest sezon inflacarat, in care sudoarea incepe sa-si faca simtita prezenta mult mai mult, purtam chestii mult mai subtiri, ambele sexe incepand sa adopte tinuta tricou/maieu/camasa, etc.Tipii merg mai mult la sala sa deie jos burta, parampampampampam pam...tipele, isi rod unghiile in fata dietelor naturiste si isi baga curu la belturi sa le zdruncine suncile si sa le arda celulita...
-de asemenea este esential sa intelegem ca vara mai mult decat oricand altcandva tre' sa ne spalam mai des.(reactia apa-sapun-piele fiind o recatie de common sense in cele 3-4 luni de vara), chiar daca mijloacele de transport in comun la anumite ore devin oarecum adevarate haznale.
-Tot in aceasta perioada, numarul de fucking buddies sporeste sensibil de mult, semn ca organismul cere, si alte organisme ofera.Este o relatie simbiotica in ecosistemul estival.
-tot mai multe fete incep sa se destuiasca mai des, desi nu s-au futut de 2-3 zile, tipii incep sa faca laba mai des, etc, you got it.
-nu inteleg de ce ca tipa vara, pe canicula tre sa te chinui sa porti sutien, si nu iti trantesti direct o bluza/tricou/top direct pe tine.Crezi ca ai ceva de castigat daca iti ascunzi sfarcurile uneori intarite dupa pecetea sutienului?Mi se pare ca nu.
-de asemenea nu inteleg ca tip de ce ar trebui sa porti maieu atunci cand ai camasa peste.Really dunno.Eu unul nu suport vara acest echilibru dat de maieu camasii.
-vara este cazul ca tipele sa treaca la sandale si papuci, chiar cizme, si sa lase balerinele si tenesii de liceu in bancuta lor.Dunno.
-vara este cazul ca tipii sa nteleaga ca nu e musai sa porti ochelari de soare zilnic si tricou+pantaloni trei sferturi.Mai exista camasi, bretele, exista pantaloni scurti sau lungi, papuci de guma, dunno.Anything original.
-tot vara cele mai yummy yum fetisuri se nasc, fie ca e vorba de fetisul cu frisca si fructe, fie ca e vorba de BDSM, fie ca e vorba de menage, tente bi, pedo, necro, dunno.It s normal.
-vara este cazul sa ne rusinam mai putin de ceea ce suntem, vara este perioada in care fiecare trebuie sa explodeze, sa-si dea frau liber constiintei si imaginatiei si deopotriva sa traiasca perioada cea mai faina a anului.
-vara sunt cele mai multe concerte, dam cei mai multi bani pe taxiu dupa ce mergem in club, nevoia de a bea este de 3-4 ori mai crescuta decat de obicei.Avem nevoie de lichide si sex mult mai mult decat de obicei.
-nevoia de a vegeta langa mare sau orice fel de apa stataoare sau curgatoare e colosal de evidenta.
-intr-un cuvant, ma bucur nespus ca vine vara.Ca ma pot redefini, ca pot fi inca o data plin de viata si ca...vine momentul in care adrenalina atinge cote asteptate.
Sunt un fiu al verii si ma bucur de asta chiar si atunci cand e frig afara.Asadar, as descrie vara drept:
water, friends, fire, sex, moments of self

3 comments:

Melancoblegie said...

în sfârşi ţi-ai revenit.

în rest, i agree... nu ştiu ce se întâmplă cu homonii noştri din mai până în septembrie, dar e nebunie mare.

Alexandros said...

unele plante fac doar minuni.

Haiawatha said...

Frumoasa pledoarie pentru vara!
Ai mare dreptate si daca in general trebuie sa fim liberi si cu initiativa, cum bine spui mai ales vara trebuie sa nu uitam asta!