Sunday, May 23, 2010

De ce oare sunt dezinteresati barbatii intr-o relatie?


A fost intrebarea adresata de amicele mele in ultimele doua saptamani.Prima data am crezut ca mi se pare, dar dupa ce am fost interogat de 9 femei cu varsta cuprinsa intre 19 si 26 de ani asupra dezinteresului aratat de barbati in relatia(viata) de cuplu, mi-am dat seama ca intrebarea asta se raspandeste ca un fel de virus.Te mananca, te mananca si pana la urma te framanta, zice o vorba.
Pai, in primul rand ar trebui sa va ganditi unde l-ati cunoscut pe individ si care era idealul dvs de barbat inainte de a-l cunoaste.Multe dintre muritoare raman la anumite fixatii cu moaca lui Bob Marley, sau a lui Enrique Iglesias, sau lui Iisus pe cruce ori a lu Johnny Deep cand avea pojar, de aceea nu rateaa nicio sansa de a-l intalni pe Johnny alike sau pe Jesus alike.Aceasta reprezentare se poate duce in timp, diluata fie de etanol, fie de nivelul de serotonina ramas intre asternuturi dupa o noapte de sex mai mult sau mai putin visata.
Figura aceea ancestrala a lu Jizas reincarnat in ultimul boschetar sau moaca lui Bob Marley revin si in momentele de singuratate, atunci cand voi, femeile recunoasteti plangand in pumni ca ups, n-a fost el alesu "si timpul le va rezolva pe toate".
Principiul pantha rhei de origine heraclitica, nu se aplica si in cazul nostru, intrucat functionam dupa alte norme.We don't care about the Jesus alike fetishes or about Ville Valo resemblances.
We act like animals.Ca orice animale din regnul animal, avem si noi dreptul de a cere si de a ni se da, numai ca unii dintre noi(si aici ridic doua degete in sus arborand un zambet crud), se plictisesc repede.
Adica au avut un crush candva si na, sa spunem ca nu mai acorda sentimente si importanta unei relatii de 3-4 luni , chiar si 8 luni.(de asemenea bag seama ca dupa o luna, doua o femeie este capabila sa-si dea seama si singura daca cel langga care sade e dispus sa se implice sau nu).
La noi nu e o anumita reprezentare a unui Erou fondator, ci exista ACEA care ori n-a aparut inca, ori , cand este si mai trist ... ea a aparut deja si bantuie memoria individului chiar si atunci cand se fute cu o anonima.Prin ideea de anonima dpdv al memoriei afective, intelegem orice fata/femeie/milf/chestie cu o gaura si pereti primitori, pe care memoria afectiva nu o recunoaste de-a dreacu.Ea pentru el poate fi Jenica, Ioana, Onica, Andrada, Suzana, Gina, Cleopatra, Ramona sau Iulia, insa acea chestie interioara spune NU.Adica acela e momentul in care uneori, monstruletii din inconstient sunt atat de puternici, incat strabat dimensiunea subconstienta si navalesc afara din gura, chiar in momentul de glorie absoluta pronuntand numele EI, al zeitei, al acestei alma mater intemeiate.
Atunci biata anonima face infarct, sau se apuca de baut, sau nu mai da pe la scoala sau se hotaraste sa devina tarfa, la sfatul mai multor prietene care stiu ca e mai "sanatos" sa ti-o tragi cu diversi, fara sa te implici.Iar el, de asemenea devine un nemernic, un Wilhelm Tell, ceva de cafre nu "se mai vrea sa se auda".
De sesizat ca toate femeile au cam doua probleme mari:ideea de a "implica" si al doilea mare necaz, "dorinta de a li se plati consumatia cand sunt scoase in oras ori buchetul de flori".

Asadar, avem cele doua situatii:

a.Implicarea.
Acesta este un concept folosit preponderent de sfera feminina.Un barbat n-are cum sa se implice intr-o relatie de cuplu in primele luni sau in prima si a doua, pentru ca el inca nu stie ce vrea anonima de la el.De aceea el e inca nesigur daca si maine seara va dori sa i-o traga anonimei sau se mai gandeste, sau n-are timp sau ...poate are mai mult de invatat.
Barbatii vad un scop in orice, iar interesul pentru o femeie scade cu atat mai mult cu cat aceasta incearca sa-l descopere fortat.Un barbat este ca si misterul lui Blaga, cu cat cauti sa-l explici, cu atat el se potenteaza...si la urma urmelor, ce femeie vrea un barbat potentat?
Mi s-a expus o problema acum trei zile sau ceva la modul asta de o anonima, care mi-a cerut sa ma implic.Nu am inteles prima data ce dorea biata pasarae calatoare, asa ca Dr House a studiat fiecare miscare si dorinta a persoanei care clama lipsa implicarii.
Implicarea presupune de altfel afirmarea unicitatii anonimeni, si abolirea cultului zeitei.Ceea ce e aiurea si se intampla de maximum 2-3 ori in viata.
De asemenea e regula celor trei-patru luni, dupa care daca apare plictisul si s-a incheiat basmul sec.
Multa lume aduce in discutie lipsa comunicarii sau un termen ciudat numit "bariera de comunicare".Fraticaaa, e vorba de plictis!Atat.


b.Flori, cadouri sau consumatii platite.

Oricat de frumos ar suna si de elevat ca gest, eu ma numar printre mitocanii care nu fac asta.Sau o fac, dar foarte rar si prefer sa ofer flori unor prietene cu care nu am vreo relatie gen futai sau refulari de o noapte-maxim doua.Stiu ca ele chiar vor aprecia gestul.
Oricat de frumos ar fi sa platesti o consumatie, orice mimoza va trebui sa inteleaga ca nu numai ea face un Serviciu celui cu care se intalneste, ci si el face ei acelasi serviciu si nu e cu nimic dator sa-i aduca o floare ori o cutie de bomboane.Omul poate are bani doar de o bere sau un Cico, iar asta vine cu pretentii.
In fond nu flori fructe si benzi desentae cu inimioare doriti dvs, ci vreti pula.
Si cum orice pula este mult mai binevenita decat un buchet de flori care oricum se va usca...cred eu ca femeile mai pot lasa din aceste ifose cu platitul consumatiei si se pot, hai sa fiu eu tolerant si sa spun...conforma.
In fond toti suntem niste bestii/animale/produse de import/badarani...
But every sense needs the rudeness.

Plictisul apare atunci cand figura aceea sex appealica de la inceput se duce dracu, iar tu, care inca esti la stadiul de anonima crezi ca dupa un an sau un an jumate poti sa fii mai neglijenta, nu te mai parfumezi ca in primele zile sau primele 4-5 luni, nu-ti mai schimbi garderoba asa des, nu mai faci sex in toate pozitiile, iesi in 5 zile din 7 cu prietenele, multe dintre ele singure(lucru evident rezultat din proportia femei/barbati din tara noastra).
Noi vrem ACEA figura de la inceput care sa domine pe parcursul relatiei...e ca un test.Iar femeii niciodata nu i-au placut testele, desi voi sunteti cele inteligente si cele care stiu sa deznoade firul in 18.
Ca reper , mereu trebuie sa stii ca tipa, ca EA nu va disparea cu una cu doua, iar de aceea e nevoie sa faci ORICE iti sta in putere pentru a o detrona.Cand el o va uita, atunci poti sa fii neglijenta, poti sa fii una de pe strada, poti sa fii o tipa comuna.Dar in primul an sau al doilea an de relatie, niciun om nu vrea langa el o tipa comuna si mai rau....neingrijita.
Nu de alta, da am oroare de asa ceva.

De asemenea, cel mai important lucru de pana acum este calitatea femeii de a fi surprinzatoare.Orice barbat doreste langa el o femeie surprinzatoare, care sa-i demonstreze in fiecare zi ca este altfel, sa-l incite si sa-l inteleaga.
Ca sa ne intelegeti va trebuie ceva ani, poate o viata, iar inainte de a lua sfaturi facute de psihologele de serviciu de la revistele de bucate/gospodine/femei nonconformiste, ganditi-va ca si ele sunt femei si scriu din compasiune.
Cel mai fain e sa va duceti la un psiholog particular care e barbat.Acolo veti gasi raspunsuri pentru multe dintre neclaritatile dumneavoastra din viata de cuplu.

Iar in cel din ultim rand va recomand ca nu care cumva sa subminati autoritatea celui de langa voi, sa nu cautati sa-i impuneti anumite obiceiuri sau stari de spirit(in general cam orice tip functioneaza dupa principiul:iau de la fiecare ce-mi place, asadar cel de langa voi va invata cate ceva si va aplica la urmatoarea care va fi atrasa de unicitatea dar si de originalitatea lui).De asemenea multiplele victimizari si nenumaratele sms-uri, apeluri, te iubesc-uri sunt sinonime cu "Trebuie sa plec cat mai repde posibil".
Sperand ca v-a fost util cu aceste sfaturi mult asteptate, omogenizate in acest raspuns amplu si deloc auster in exemple si stari de sine statatoare, doctor Alexandros va reaminteste ca va puteti cuceri partenerul chiar incepand cu seara aceasta, in care el fireste se va gandi atunci cand va patrunde printre peretii dumneavoastra vaginali la propria zeita careia se inchina, insa pentru asta va trebui sa detronati o religie deja existenta.
Asadar, fiti surprinzatoare si mereu vigilente asupra comportamentului.(si din cand in cand mai puteti calca si in afara sa vedeti ce buna e iarba si prin alte pajisti.)
Tout a l'heure.



4 comments:

Haiawatha said...

Foarte tare postul, foarte just!
Mi-a placut ideea de zeita si de detronare... sincer, dincolo de multe situati aiurea, imi convine statutul de rudimentar si inganfarea lor ca is complicate si sofisticate!

Un barbat destept, sau chiar mai putin destept, dar atent cu ce e in jur, e foarte greu de prins cu trucuri ieftine si de regula nu tine nici 3 luni!

Bravo!

David said...

:))) Ce-am mai ras. Mi-a placut. Nu discut ideile pentru ca ar insemna sa le nuantez.(asa sunt eu intelegator) Dar asa cum le-ai pus tu in pagina, sunt valabile.

Alina Badura said...

Sa va zic un secret, e general valabil! Se aplica la ambele sexe ale speciei, dar in moduri nuantate!

Janie said...

asta cu detronarea acelei EI e adevarata la multi. da' cu cat e mai greu s-o detronezi, cu atat tipu e mai naspa, mai sensibil, mai slab si... evident, penibil.

un barbat adevarat cu plange dupa x, ramane cu aia cu care se fute cel mai bine si care e o companie placuta

daca zicem mai mult de-atat ne complicam ca niste printese pretentioase