Saturday, March 27, 2010

Despre fetele cu bun simt.


Astazi vom cauta sa le intelegem pe "fetele-cu-bun-simt-si-infinit-de-multa-educatie" (care isi mai spun si fete cu dichis, deosebit de modeste).:)Ele stiu cat sunt de artiste si de super unice si de aceea, printr-o intelegere mutuala cu Universu', au decis sa ia arhetipul fetei modeste.
Vom cauta astazi sa le intelegem intrucat ele sunt niste femei tinere neintelese.Pe ele nimeni nu le intelege, traiesc intr-o lume prea rea, barbatii nu isi permit sa le abordeze, ele stiu cat de cul sunt dar asta o recunosc numai la pyjamas-party-urile secrete, nu si n fata oprobiului public....si alte cate si mai cate!!!!
Multi isi permit sa le critice, multi le judeca, dar vai( pentru ca evident, nimeni nu mai e ca ele,si din invidie toti fac asta, multi le pun la zid(insa ups, uita sa incarce arma), iar mai apoi ele isi sunt suficiente lor insele.De ce si-ar permite un badaran, un nesimtit, un terchea-berchea sa le judece?De ce?:-s

Din plictiseala.Eu sunt un om rau.Un om fara sentimente si fara mila.De obicei sufletele astea de inger imi dau paranoia si singura utilitate in afara de un bukake sau un futut in cur (intuiesc ca pentru unele din ele castitatea e inca o virtute), nu vad.

Pe unde le gasesti?

Pai, prin locurile unde cred ele ca e cul sa se expuna:la Carturesti, in Control (numai pana la ora 9 30 pm), asezate vara, cand isi permit sa poarat rochitele vaporoase din pasla cu curu pe treptele de la TNB,in curtea muzeelor, pe la targuri de vechituri sau party-uri undergroundiste, sau alte balciuri cu tenta hippiota si pacifista sau de ce nu pe la festivaluri trendi si evenimente de care n-a auzit nimeni, fiind mandre ca fac voluntariat.( a se mentiona ca pentru ele munca neplatita e ceva fain care le va aduce notorietate desi, Doamne, ele nu-si doresc asta)..
A, a nu mandre.Ele nu sunt mandre.Doamne ce prostii spun si eu...ele, mandre...cum sa zic asa ceva?Ele se simt onorate cel mult...nicicum mandre.
Mandrie simt astia, badaranii, incultii, oamenii needucati si cu care ele nu au ce discuta.Ne-am inteles?

Le mai poti observa tinandu-se de toarta in cete gregare de cate 4-5 individe sau in diade in drumul pana la facultate, supermarket, pana in vizita sau pana in parc.
In grup mai poate exista si cate un ragazzo indie sau un emo.Cu la fel de bun simt ca si ele.Si care e si prietenul lor cel mai bun.


Cum le poti recunoaste?

Partea asta e de departe cea mai simpla din toata analiza.Pai...in primul rand exista o boneta care se vrea un element al La vie en rose din Franta aia idealista.Esarfa bineinteles, camasa sau bolero...o chestie hidoasa pe care femeile astea o trantesc pe ele, fara pic de responsabilitate.Ele sunt cul, oricum.
Uhm...blugi din aia gen streci, pantofiori de balerina de diverse culori asortati la dresurile pastelate.Hidoase, again.

A omis faptul ca din boneta, pe frunte, trebuie sa atarne o suvita de par.E un must.
Lor li se mai pare cul sa poarte si rochite fainute cu buline sau cu volane vara.Sau sa isi atarne abuziv zilnic chestii handmade din ceramica, facute de prietenele cele mai bune acasa, si vandute "pe sub mana", ori care nu-s binecuvantate cu prietene inzestrate cu har de artizan, poate lua de pe la bunica ori mama lu cumatra biju'-uri faine ...gen margele si pietre de agat, ochi de tigru, de pisica, de uliu si de perus.Marea majoritate insa, se orienteaza catre buticurile(atentie, nu tarabele, buticurile, da?) de pe la universitate unde gasesc minuni de genu, de la cercei si chestii urate de pus la gat pana la bratari.

Acuma eu nu inteleg, de ce ti-ai pune la gat niste chestii atat de old-fashioned?Oare de ce?(nu, tipele nu se vor hip, ci doar cu dichis.)Asa ca nu care cumva sa va impinga ceasu' rau sa puneti egal intre ele si hipster sau vintage.
De asemenea, genurile lor de muzica variaza intre indie si bossa nova, grounge, chill, dnb si new wave de la Nouvelle vague la Yann Tiersen, Parov Stellar, Michael Buble si alti labari.

Dupa cu am zis, trebuie sa ai un intelect foarte ridicat ca sa intelegi aceasta muzica.Oricum ele sunt niste dichisite si niste fete super-modeste, insa din foarte mare pacate, neintelese.:((

De asemenea, domnisoarele merg frecvent la Teatru, ceainarii si opera pentru a fi vazute.Nu de barbati, jiezes!Ai sunt niste super-cretini si niste ...in fine, sa schimbam subiectul!
Ele nu suporta vulgaritatile, parol.:D :))De aceea dezbat subiecte legate de chestii trendi, formatii de care n-a auzit nici eventimu' ultima carte citita, notele de la liceu/facultate si ultimele calatorii.
Mereu se vor apela cu :Draga, iubita, copilu, madam, sweet....etc.

De asemenea felurile lor de mancare preferate sunt: salata, orezul sau chestiile ieftine de pirn restaurantele de mana a enspea din Praga, Budapesta, Londra sau Paris.Dar e cul sa servesti micul dejun sau pranzul la o terasa ieftina din Vest.(de mentionat ca pentru ele, Praga si Barcelona sunt ceel mai frumoase orase...nu ca n-ar fi, insa pentru ele is Shangri-La, Mecca, Lhasa, etc)

Insa fac acest efort pentru ca telul lor in viata este acela ca cei din jur sa le distinga CLAR de o pitipoanca.Ele sunt niste fete modeste, binec-crescute si care nu au de-a face cu maneliste, rocherite, punkerite sau nolife de-astia.

Again, men are animals!

3.Cum le poti ajuta?

Exista cu siguranta multe remedii.Facing the reality is the harshest way of ruining a self introspected chick.
In timp ce fumezi o tigara ordinara, amestecandu-te printr-un grup de pasari de-astea cu aripi netaiate, iei frumos o oglinda si scotand casca din care rasuna revoltator niste metal satanist, le-o arati:

OMG!Vor realiza cat sunt de penibile.Nu penibile, de fapt jenibiloase...asta...ratate.
Mai spuneti voi ca nu-s io baiat bine-crescut.






And now, lil (f)artsy gals, this is what i find kewl.Would you mind?

16 comments:

denkamiko said...

omg, nici n am auzit de genuri din alea.
plus, bine punctat cu ""buticuri :))
si astea's tot un fel de pitipoance dupa mine, e tot o problema de atentie la mijloc...

Alexandros said...

Penale.Atat am zis.

Anonymous said...

nu stiam ca li se mai spun si fete cu dichis:)... ma bucur ca m-ai informat

Alexandros said...

Da, asa isi zic ele.Eu urasc cum suna, dar daca pentru ele e ok...:D Stii, nu te poti caca in gustul omului, dar in gura lui o poti face cu optimism.

antonia said...

:)))genial :)) hai ca asta e tare :)) "fete cu dichis"..mie-mi par niste fete fara personalitate.eu sincer,le-as lua la "dichisit" si poate si-ar da seama cat de penibile sunt:) sunt curioasa daca ele sunt ferm convinse ca le place un anumit lucru (gen,opera,teatru).cum am mai spus...penibil :))

Alexandros said...

antonia: Din pacate mediul urban e plin de astfel de "fauna" cum o numeste o amica de-a mea.
Avem de-a face cu cirezile astea migratoare de fatuci care se vor ... ma rog...se vor...
Si fac orice pentru a arata cat sunt de diferite.Si de unice.

Haiawatha said...

Foarte tare postul, chiar daca la inceput nu am inteles unde bati! :)

Adevarul e ca stiu si eu macar o duzina de dudui de astea si cel putin la fel de tare ma scot din sarite. Le cred pur si simplu superficiale, mici oitze!

Bun post!

Te am in blog/roll!

metafizicx said...

:)

badafly said...

Da mi-a placut ironia.
Dar hey,Michael Buble si Yann Tiersen ,labari? Nu stiu eu una,chiar ascult Buble,pentru ca are un aer mai conformist si se aseamana putin cu Diana Krall:).
Pe Yann Tiersen,l-am placut din Amelie:),nu sunt o fana si nu ma laud cu asta dar unele piese sunt reusite:).

Oricum,un post realist:)

Anca Ligia Petre said...

Yooooy, balerini si dresuri pastelate, da cum, tu, sa nu-ti placa? Habar n-ai cate reviste glamour au consultat fetele astea inainte sa se asorteze asa!!!Castitate, spui? Vai, tu, sa nu indraznesti sa le judeci, caci cu toate sunt adeptele ei!

P.S. Ai uitat sa mentionezi ca desi tuturor le pute Q7-le alb, condus de-un colorat, toate viseaza la asa ceva, chiar si atunci cand citesc o ultima
aparitie la Carturesti, rontaind pudic un biscuitel de ceai ("XO, XO, iubita!")

Alexandros said...

Biscuiti belgieni?Sau ceva de rontait cul?

Anca Ligia Petre said...

Musai biscuitei de ceai, din import, adusi expres din Japonia, impachetati in bambus la randul sau impachetat in foita de aluminiu colorat in violet, pentru protectie, pour les belles demoiselles...

Alexandros said...

Deja imi vine sa vomit pe volanele lor.Trecem la alta specie de loosera.

Zapacita said...

si neaparat starbucks :)))
m-ai distrat tare.

blueblackhusky said...

As rade cu lacrimi daca n ar fi niste aparitii mai degraba triste. da, balerinii aia sunt hidosi in combinatie cu blugii stramti. Imaginea care o prezinti tu cred ca e evolutia a ceea ce pe la "noi" se cheama copchii alternativi. Din astia care merg la o bere ieftina si care se cred niste artisti atat de neintelesi, ca nimeni nu observa ca s artisti. Exact genul de fete cumintele care merg la piesele alea de teatru de senzatie gen monoloagele vaginului si care, trecand de adolescenta, n ar recunoaste ca ele au baut vreodata bere sau au fost la vreun fest de gen fan fest unde n au fost fete chiar atat de cuminti. Bine punctat si la partea cu "bijuteriile" alea dubioase. Cred ca ar mai fi de zis ca sunt niste mimoze cu un nivel energetic foarte foarte slab, nu prea le vezi facand vreun sport sau replicand ceva mai dur chiar si cand stiu ca au dreptate si sunt contrazise...niste deli-ca-cate:)

Sibyll said...

sunt delicate, firave...
ai uitat sa mentionezi si javra zbarlita ce doarme cuminte in poala lor, lipsa totala de enrgie, ca na o consuma la activitati culte... agendele cu coperti vechi si fluturi stilizati...
unghiile taiate din carne si date cel mult cu lac...
machiajul obscur etc
ma, zici ca-s sterse, arata ca niste pasteluri facute din laba, jur...
chiar m-am distrat citind post-ul:))