Wednesday, March 11, 2009

Dimineti de vis cu turtureaua ciudata de la fereastra


A venit primavara...flower power, gratie si paralizie, liniste si pace...alea,alea.Si odata cu ea si ceva lumina pe strada mea.Nu ca as fi mare amator de zi insorite si de nu stiu cat timp dedicat admirarii frumusetii nepretuite a naturii inconjuratoare de o coplesitoare estetica statica gri, ci pur si simplu nevoile mele biologice armonizeaza perfect cu inceputul de primavara.
Motivul sau elementul de recurenta al acestei perioade, il constituie ciudata turturea slaba si jegoasa care vine sa huruie in zori de zi la fereastra camerei mele.Da frate, o nemernica de turturea(atentie:nu gugustiuc si nu porumbel, turturea, de aia care apare frecvent si suav pe cutiile de DOVE, o patrime crema hidratanta)...eh, se pare ca aceste caracteristici nu o reprezinta pe pasarea diminetilor mele de primavara.
Deci ganditi-va ca va treziti din pat si cand trageti draperia, odata cu soarele sfrejit care iti taie retina in mii de parti, se dezgoleste si turtureaua ciudata stand potrivnic intr-un copac uscat si negru, ale carui crengi bat in geam, ca de, administratora zice ca nu i treaba ei rotunjirea coroanei opacului si-asa are ea destule pasarele la cap...ceea ce e important e ca faptura mirabila, turtureaua in aceasta speta te sfredeleste cu un ochi tinta.
Se uita, tu te uiti la ea and so on...si ea se uita si tu te uiti,....e ceva ca in blestematia aia de Amintiri din copilarie cand Nica a Petrei era fugarit dupa ce sterpelise cirese de la matusa sa Mariuca..."vorba seea, si io fuga, si ea fuga"...nu intram in detalii care nu fac cinste blogului.
Ma bucura frate totusi uratenia aia de pasare care parca ai ceva sa i dai...asa se uita la tine.
Cine a spus ca turturelele is pasari romantice n a cunoscut-o pe asta.Doar pe Edgar Allan Poe l-ar fi putut inspira.

Primavara mi-a adus mai mult optimism, de exemplu imi incarc timpul as zice eu constructiv, si ma distrez mai mult.Ma bucur ca de curand am mers la teatrul Odeon unde am mers cu Vovin sa vedem piesa "Ghilgames", care a avut super distributie si care chiar ne-a mers la suflet, ca dupa aia am mers in Jack si ca pe la 1 si ceva noaptea noi hoinaream pe strazile de prin apropierea Eroilor...si ca ne am bucurat de spectacol...ma bucur ca vinerea asta vom merge din nou si ca va fi cel putin la fel de fain la stand up commedy, ma bucur ca fac voluntariat la Next, ca am oferta de la Selenis, ca de-abia atept Rock in Transylvanya , Artmania si B'est Festul...ca o sa am in curand doua joburi...ca voi lucra intr-un domeniu nou, ca sunt indragostit din nou (de cine nu spun), ma bucur azi am trecut la cultura si comunicare cu 5...desi toti eram paraleli cu subiectul, ma bucura enorm ca ii am pe prietenii mei langa mine si ca vineri va exista fairul de joburi al Palatului Sutu.

Ce nu ma bucura e faptul ca vad inca lume trista pe strada, ca nu toata lumea e fericita, ca unoeri fericirea se masoara in cat de gros e portofelul tau...si ma irita problemele la chimie, teama ca nu voi intra la farmacie, cele trei restante duse in spate ca un Atlas epigon si iluzia ca nu le voi lua pe toate trei in vara(asta daca deodata as fi ori:1.Supraom ori:2.Semizeu)...si ca uneori(adica de ceva timp incoace) lupt cu mine si cu lenea...chiar am nevoie de diversitate si cred eu asa ca primavara asta nu are nimic special, in schimb ofera sansa de a te salva de teroarea renuntarii si de un je m'enfichism de doi lei legatura de ardei copti...si anume:Let's pretend everything is fine and the things are in this way....
Ce ziceti...am dreptate sau nu?(decat sa dormi 14 ore zilnic, a doua varianta e mai faina)!Bat la pariu pe cat vreti.
Cat batem la pariu ca turtureaua nu va reusi sa ma deprime?Si ca va fi o primavara frumoasa si calda, presarata cu ploi si soare...voie buna peste ogoare.
Pe ce mizati?Cap sau turturea?(turturea ciudata...:))

Vorba ceea...orcs don't know it, orcs don't use it.

NB:Se vede ca nu am scris de mult, hm...mie mi se pare penal postul asta.No hai, ca am de dat niste buna dispoztie zilele astea pana vara cea mare si fara de sfarsit va veni.

3 comments:

bartleby said...

esti grozav, mai!
ce-mi place sa citesc blogul tau...esti atat de dragut cand se face seara, sunt convinsa ca nu te plangi niciodata ca nu ai destui bani :P

bartleby said...

asta cu banii...e definitia mea pentru un om multumit si multumitor ;)):P

Shavy said...

razi tu razi cu turturelele tale.. sa ma vezi pe mine cu ciorile din fata casei care troneaza in pomi.. crancane una, urlu eu sa taca.. e genial spectacolul.. si cateodata chiar tac.. dar doar cateodata:)). rareori:))