Thursday, April 9, 2009

Ascult pentru ca tin la oameni


Sunt aici ca sa ascult.Ascult praful cum se asterne pestre zestrea cartilor de demult, ascult vantul cum bate frunza n dunga, ascult barfele strazii, ascult pe cine are o poveste interesanta de spus si mi iese in cale.Imi place sa ascult oamenii, sa aflu ce anume fac ei sa transpara formei concrete a existentei, cum se lasa condusi de val, sau cum se dezlipesc din masa luptand cu atata devotament impotriva sistemului.
Ma uit la ei, si fac si eu ca Picco della Mirandolla, daca se subestimeaza, eu ii laud, daca se preamaresc eu ii ridic...daca el o facea pentru a reda un echilibru naturii umane, eu o fac dintr-un soi de prietenie.
Da, urasc oameni.Si iubesc oamenii.Urasc unii oameni.Iubesc unii oameni.
Ascult stand la masa cu persoane care au ce spune prin povestea lor, nu ca as fi seicul din 1000 si una de nopti avand in fata mea cate o Seherezada care sa imi spuna cate o poveste faina doar doar s-o face ca nu se urca pe esafod.Dar eu nu urc pe esafod pe nimeni.
Ascultand oamenii incep sa am dorinte, si anume ca fiecare om sa ajunga pe calea sa unde isi doreste, fiecare avnd destinul sau...de exemplu imi doresc ca colegul meu(mama ce misto suna cacofonia asta!!!sa mi trag palme) de camera sa ia licenta cu 10, si sa aibe parte de oameni faini, de altfel imi doresc sa ii sacrific in numele zeului soare pe altarul maya pe cei care nu se poarta frumos cu el(si stii ca as face asta oricand cu o deosebita placere)...deci daca vi s-a urat cu viata suparati-l...imi doresc ca Lena sa isi gaseasca un om care sa o merite si sa o aprecieze la adevarata ei valoare.
Cine este Lena?Pai se face ca Lena este o persoana minunata care a suferit mult dar merita o viata buna ca oricare dintre noi, o persoana dinamica si care te face sa te simti bine oricand aflandu-te in compania ei.Evil leidi you have all my consideration.
Mi as dori sa intre Shavy la fcrp, mi as dori sa repar anumite chestii sentimentale din trecut, mi-as dori sa am de munca, mi-as dori sa ma reimpac cu parintii si sa ma duc la ei de Paste si sa nu plec la Maramures asa cum voi face suta la suta...din pacate.
Mi-as dori sa mai stiu ce mai fac rudele mele.
Prea multe dorinte, prea multe nelinisti, tot atatea ofuri.De-asta imi place sa stau si sa ascult.Pur si simplu stau si ascult...pentru ca iubesc unii oameni.Si cand dau impresia ca intentia mea nu a fost inteleasa sau cand se intampla sa se manifeste bariere de comunicare n-aveti idee cat ma poate durea.Pentru ca eu nu ascult pe oricine, nu imi dedic ore iesind cu oameni sau stand pe mess doar de dragul de a o face.Chiar simt asta iar numarul acestui tip de oameni e relativ mic.Cum e si normal.
Facem din nou o recapitulare insilor la care tin:Vovin, porcul meu de Guineea, domnisoara Lena, Juditha, Vera, hm...edy(ne mai gandim)...glumeam...dooh!Aaaa...si doamna Nina Gutea de la Husi.Cam atata.Cu restul sunt sociabil, ne stim, ne salutam...ne ajutam, ne impartasim dar nu tinem.
Afectiunea vine fara un motiv anume.Se intampla sa faci doar distinctia rece intre prietenii apropiati sau indivizi de care chiar ai nevoie in jurul tau si persoane cu care socializezi sau cu care ai diverse relatii de variate naturi destul de des.Ceilalti poarta numele generic de:amici, prieteni, cunostinte si alte alea...vecini even.
PS:Worship your neighbours!Iote vezi, daca nu ma intelegeam bine cu vecina Ramona acu nu mai pupa Alexandros Maramu'...si facea sarbatorile in Bucuresti.Na...ca sa vedeti.
Hai ca ma cheama somnu'.
Ub3x si poop. :))))))))Hai, la Maramures cu mine!

2 comments:

denkamiko said...

very nice said..."ne salutam,dar nu tinem." plus!+

bartleby said...

ce frumos scrii!